Helvete

Jag skulle fått Nad viso-högtalarna den här veckan. Men det visade sig att beställningen skjuts upp ytterligare två månader. Orsak: okänd.
Bakgrundsinfo: Jag beställde högtalarna (Nad viso 2.1) i slutet av oktober förra året. Jag får sedan veta att det kommer ta 3 månader innan ljudsystem kommer in på lagret och kan skickas. Jag har sedan dess ivrigt väntat i tre månader, för jag tänkte att den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge. För två veckor sedan ringde dem från Hifi-klubben och berättade att jag skulle få systemet i början av februari. Igår beställde jag förstärkare till ljudsystemet. IDag ringde jag och kollade hur det gick med mina beställningar. Det var då jag fick det förskräckliga beskedet. Ljudsystemet kommer inte in förrän i april. Shit vad sur jag är. Nu finns det två alternativ.

1. Jag väntar ytterligare 2 månader.

2. Jag avbokar NAD-viso och köper ett annat system.

Det lutar åt det sistnämnda.Kanske köper dessa

Ibland är det bra synd om mig ;)

Oxiefrågesport


Ägd

Såg just på en debatt mellan Jimmy Åkesson och Gudrun Schyman. Oavsett vad man tycker om hennes åsikter håller nog dem fleste med om att hon är en grym retoriker. Dessvärre måste jag medge att även Jimmy Åkesson är en grym retoriker. På något läskigt vis kan hans vrickade åsikter låta bra. Genom att hålla sig lugn och säker ger han ett trovärdigt intryck och genom att spela offer när det dyker upp meningsskiljaktigheter med oliktänkande får han och hans parti sympatiröster. En väldig lömsk men effektiv strategi. Fast i debatten jag nämnde tidigare fick man se en annan bild av Jimmy. En mer rädd, osäker och upprepad Jimmy. Gudrun Schyman krossar Jimmy med råge. Jag tycker det borde finnas flera som Gudrun. Flera ledare med tillräckligt mod och hjärnkapacitet att utmana SD. Hoppas socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiets nya ledare är grymma (har för mig att de ska byta ledare?). Då lär det bli maktskifte vid nästa val och förhoppningsvis åker SD ur riksdagen med ett duns :).

"Har man inte respekt för fakta och kunskap är det fördomar som man grundar sin politik på och det uppammar en räddsla hos människor och det är det värsta som kan hända, att vi får en räddslans politik" - Gudrun om SD's politik ( citatet taget från detta klipp)

Phoenix...

...är nästa det enda bandet som Emma och jag gillar gemensamt. Fick just ett infall att slå på deras musik. Var något år sen jag lyssnade på dem sist. Riktigt sköna. (och märta hur fixar man en spelauppmusikgrejj på bloggen?). Phoenix – Run Run Run

Hyllning till döda husdjur

Var beredd på ett väldigt flickigt och klyschigt inlägg ;)

Betty
var familjens (framförallt Johannas) otroligt rara, lojala och vackra chinchilla perser. Hon hann nästan bli 18 år gammal då hon gick bort hösten 2009. Hon var familjens juvel som inte gjorde en fluga förnäm. Du är saknad och du finns i våra hjärtan.
Jag hade en gång en katt vid namn Theo, minns ni honom? Han var en blandning mellan en bondkatt och en perser. Han hade en grymt mysig personlighet. Han var både bedårande och ful. Tyvärr hade han någon typ av bokstavskombination för katter om det nu finns. Han sket och kissade överallt, framförallt i handfat och badkar istället för kattlåda. Han bets och rev hejdlöst när man lekte med honom. Trots allt detta var han en väldigt cool och snäll katt. Han avlivades eftersom att ingen orkade med honom, vädligt tragiskt. Tänk om man gjorde likadant med människobarn som har ADHD? ;)


Ser ut som en What's-up?-Give-me-a-beer blick. :)

Har ingen bild på Main coon-My men hon är värd att nämnas :)

Passande låt: Queen – Cool Cat

Islam och terror

Fakta: 85% av alla reportage om islam handlar om våld. Trots att islamistiska terrorbrott är väldigt ovanliga i Europa och endast utgör någon ynka promille av alla terrorbrott, är den typiska terroristen i svensk media muslim, ung och man.. Detta leder till att människor får en felaktig bild av islam. Läs mer här


Gapskratt

Vill du skratta så du sätter morgonkaffet i fel strupe? Gör så här: 

1. gå in på www.google.se

2. sök på "50 most popular women according to google"

3. tryck på den överste länken.

4. kolla upp #7 på listan.
Barnsligt

Nu sitter jag och lodar framför datorn efter en grym helg. Simon var på besök, en gammal och väldigt god vän till mig. En annan god vän vid namn Oliver var också väntad, men han fick ställa in resan då han i sista stund blivit magsjuk. Oliver trodde att magsjukan berodde på matförgiftning. Själv tror jag att det var den ohyggliga vinterkräksjukan som var boven. Har dock inga direkta belägg ;). 

Dagens snillespekulattion:

Syfte
Härom dagen slog det mig att män och kvinnor i min ålder är rätt barnsliga. Under termin två har jag läst en del om barn och jag kan inte råka bli att upptäcka en del likheter mellan barn och vuxna. Vissa beteenden som barn besitter finns kvar inom oss. Vad är då likheten mellan barn och vuxnas beteende?

Resultat
Det här med att små pojkar gärna leker i större grupper med tämligen lite muntlig kommunikation och flickor i mindre grupper med betydligt mer prat stämmer i alla fall in på min umgängeskrets.
I helgen har jag och Simon umgåtts en hel del med Erik, Daniel och Johan. Vi har kolla på film, spela tvspel och lyssna på musik har tagit en stor del av vår tid. Under dessa förströelsemoment har vi varit rätt fåordiga. Detta är alltså likheten mellan mäns och barns sinne.

Diskusion

Om jag tänker efter har jag och Simon varit ensama en hel del och vi har pratat en hel del också. Äsch. Ju mer jag skriver i detta inlägg desto mer osäker blir jag på vad jag vill komma fram till. Det jag kommit fram till i detta ögonblick är att män även gärna leker i smågrupper likt flickor. Du som läser detta blir nog lika konfunderad som mig ;). De finns andra saker som kommer göra mig ännu mer konfunderad och samtidigt ganska arg imorgon klockan 07.30. Nämligen när larmet ringer och då tanken slår mig att jag aldrig lär mig att lägga mig i tid inför tidiga mornar. 

Övrigt

Simon visade ett grymt klipp med en grym kille :)

"Hejsan..mamma och pappa. Hare så kult på resturangen ova äter ni förresten.."

Imorgon börjar termin 3 och jag är i skolan mellan 9-15. hoppas jag Hare så kult i skolan. Natti

Misfits

En grupp unga människor gör samhällstjänst tillsammans. Dem är där av olika anledningar.  Till exempel en åkte dit för kokain innehav och en annan försökte bränna ner ett hus. Första dagen på samhällstjänsten får dem den mindre roanade uppgiften att måla bänkar. Mitt i bänkmålandet avbryts ungdomarna av ett jättehagel som slår ned i en bil alldeles i närheten. Plötsligt hällregnar det kolossala hagelklumpar och ungdomarna tvingas söka skydd. Samtidigt börjar det åska och blixta. Ungdomarna hinner inte undan och alla träffas av ett enormt blixtnedslag och faller till marken till synes oskadda. Efter detta börjar ungdomarna upptäcka att dem helt egendomligt nog har fått speciella krafter.
Det här är den mest intensiva och händelserikaste serie som jag någonsin har följt . Den är samtidigt oerhört fängslande och underhållande. :)


Streaming första avsnittet: http://megavideo.com/?v=OW6U400N

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=ud8AJDaAW7cRSS 2.0