Dr Nakamats

Dr. Nakamats är en av världens största uppfinnare (enligt honom själv) och en av världens stroppigaste människor. Fast på något sätt gillar jag honom. Han är ganska skön ändå.

Jag såg en dokumentär om honom i natt. Han är en egendomlig person med massor av konstiga idéer. Jag vet inte om han är ett geni eller mytoman.

Nakamatsu hävdar följande på sin hemsida:

"Selected by U.S. Science Academic Society as one of five world No.1 great scientists in the history who are Archimedes, Michael Faraday, Marie Curie, Nikola Tesla and Yoshiro NakaMats." The U.S. Science Academic Society finns inte.

Se dokumentären om Dr. Nakamats. I särklass den absolut roligaste dokumentär jag har sett.


KLICKA HÄR FÖR DOKUMENTÄREN THE INVENSION OF DR. NAKAMATS (SVT PLAY)
Han säger att en ny idé uppkommer genom att dyka under vatten och då han håller på att dö av syrebrist. "Man ska vara så nära döden som möjligt". För mycket syre är inte bra för hjärnverksamheten påstår han. Han har uppfunnit penna och papper som kan användas under vatten eftersom "An idea comes instantly and disappears instantly".


dokumentär info:

"Den japanske uppfinnaren Dr Nakamats uppfann floppy-disken och karaoken och har patent på över 3000 andra uppfinningar. Nu är han över 80 och tror själv att han ska leva tills han är 144 år. Hans recept för att hålla sig ung är att endast äta ett mål mat om dagen och sedan föra bok över exakt vad han äter och hur hans blodvärden ser ut efter varje måltid. Men han är också mycket vältränad och simtränar under vatten och håller andan länge för att få nya idéer till sina nya uppfinningar."

Kommentarer
Postat av: Anonym

Jag såg den dokumentären alldelens nyss. Vi kan väl alla konstatera att han är en personlighet, minst sagt.Mvh

2011-06-06 @ 22:39:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0