Okunskap och slagsmål

Jag är förbannad på alla sverigedemokrater samt andra rasister som generaliserar och drar alla muslimer över samma kam när ett terrorbrott sker som det i helgen. "typiskt muslimer att spränga sig själva i luften, det är islams fel". Men gah, ni som varit mindre alerta på religionslektionerna i skolan, släpp det där med att islam är en farlig religion. Islam är i botten en religion som står för fred, harmoni och rättvisa. Varför ska en liten grupp extremister förstöra för alla muslimer. Hata istället all typ av extremism och dess onödiga våld.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jag såg ishockey på tv och såg när två började slåss. I till exempel fotboll, tennis och basket kan man bete sig anständigt under spelets gång. Varför slåss man i hockey och inte i andra sporter? Jag har en teori!

Ishockeyrinken fungerar som en tidsmaskin som tar ishockeyspelarna tillbaka till barndomen direkt de kliver in i rinken. Rinken förvandlas till en förskola. Vuxna karlars intelligens degraderar till en 1,5-årings. Hockeyspelaren kan omkring 8-10. Ord som jävlar och fan är vanligt förekommande. Spelarna bär hjälm eftersom grovmotoriken inte är färdigutvecklad. Spelarna är oerhört egocentriska eftersom hjärnan inte har hunnit utveckla empatitänkandet. Därför förekommer en hel del cross-checkings, trippings och interference. Många av spelarna saknar tänder precis som barn och dess mjölktänder. Slagsmål uppkommer då två individer inte kommer överens under spelets gång i rinken och slagsmålet avslutas då ena kämpen gråter och bägge spelarna visas till skamvrån (utvisningsbåset) av dagmammorna (domarna).

Ja så måste det vara !


Skön.....T igen

Skrev omtenta imorse. Det var en praktisk tenta. Jag fick uppgiften "kateterisering av urinvägar" på en docka. haha när jag kom till momentet då man ska föra in slangen i urinröret slank det ur mig "då grabbar man tag om sno...Penis". haha som om det vore förbjudet att säga snopp. Jag tänkte att penis låter mer professionelt än snopp. Tänk om jag skulle använt mig av ordet kuk under hela momentet. undra om jag skulle bli kuggad pga det.

Emma säger att jag blivit mer omogen på sista tiden. Jag har nämligen börjat med "din mamma" skämt igen. haha jag vet inte varför  jag tycker att "kiss och bajs" humor har blivit skoj igen. Det kanske är medicinen jag ätit senaste veckan som är boven bakom mitt barnsliga beteende.

Såja, det var allt för idag. Tack för att ni tar del av mina briljanta och mogna tankar.  ;)


Bortdomnade lökar

Det började igår efter ett dygns förkyldning. Jag åt frukost. Halvvägs in i måltiden tänker jag "fan vad osalt kaviarn smakar". Sen åt jag en satsuma. Och då, och DÅ upptäckte jag att jag inte kände någon smak. Fyfan vad tråkigt när det är helg och allt. Jag som var sugen på allt i hela världen. Nu kan jag lika gärna äta morötter och blodpudding. Men icke, jag har köpt chips och godis endast för att bevara lördagsgodis traditionen. Totalt meningslöst egentligen men vafan. Jag kan låtsas att det är gott.

Idag på hemmakväll upptäckte jag att jag återfår smaken ett kort tag om jag äter en surgodis. Jag hatar sura godisar. Men chocken i munnen påverkar smaklökarna på nått sätt att jag känner lite mer smak efteråt. Nu ska jag smocka sura godisar innan jag börjar med chipsen. Hoppas hypotesen funkar. heh isånnafall borde jag skriva någon vetenskaplig artikell och få nobelpris eller nått.


Och varför i helvete funkar bara sur-smaklöken när man är förkyld? nää nu blir jag sur, hihi

SKAKIG

Förra veckan besökte jag doktorn för andra gången i år. Första gången sökte jag vård för en lungvarig hosta. Denna gång besökte jag doktorn av en helt annan anledning. Eftersom jag studerar till sjuksköterska och yrkesrollens huvudområde är omvårdnad blev jag nervös eftersom det ingår en hel del pill i arbetet. Jag har hela livet, som mina närmaste vet, haft skakningar i händer och fingrar och därför uppsökte jag läkare. Läkaren gjorde undersökningar och upptäckte även att jag skakar i fötter i en viss position. Mycket märkligt. Jag fick ta blodprov för att utesluta att jag har hormonrubbningar etc. Läkaren frågade om det är flera i släkten som skakar och då berättade jag om att b.la. pappa och farfar skakar en smula. Efter jag träffade läkaren pratade jag med lars, min farbror och han berättade att han har samma problem, särskilt när han blir nervös. T.ex. vid en situation då man ska skriva sin namnteckning och flera ser på. Då kan både han och jag bli så nervösa att vi skakar ännu mer. Lite småkomiskt att bli uppstressad av en sånn sak men så äre när man vet att man skakar i vanliga fall. Nu har läkaren kommit fram till att jag och troligen flera i min släkt "lider" av familjär essentiell tremor. Ungefär 50000 svenskar har detta. Vissa har mer eller mindre skakningar. Skakningarna blir mer intensiva vid stress, oro, vid koffein och nikotinintag. Släktingar som läser detta, läs mer här. Jag har fått vidbehovs medicin som jag kommer utnyttja under praktiken nästa vecka ;) Medicinen påverkar beta-receptorerna som reducerar skakningarna. Nu sitter Emma rastlöst bredvid och är sur för att jag skriver så sakta. Nu ska vi bege oss mot biblioteketet och sedan ner på stan för att hyra någon film. pUSS

Julkalender :)

Bästa julkalendern i världen :) Kollakollakolla

RSS 2.0