Oböj, vijket vackärrrrt vädärrrr

Att vakna till en skåning som sjunger om typ chokladmjölk känns mindre kul. Men han hade iaf rätt om vädret..Tack Emma för den ovanligt osmakliga musiken och det obehagliga uppvaknandet. Jag har lovat stjärtprutten att jag ska hämnas någon dag, eventuellt kommer jag då sätta på EMD eller nått annat hemskt. Vet dock inte om det biter på henne med tanke på att hon har halvkass musiksmak...

I förrigår skrev jag salstenta från 08.30 till 12.45. Jag tog typ 3 minuters paus då jag åt en macka. Efteråt var jag ganska hjärndöd. Jag körde sedan fotbollsträning med korpenlaget där jag lyckades skada en klasskompis och sedan upptäckte jag ett skavsår under vänster stortå och på höger häl. Lyckat!!

Igår var det valborg. Det var myschigt.

Jag har förövrigt köpt Spotify Premium. Det är nog mitt bästa kap på länge. Obegränsad musik UTAN reklam för 99 kr/månaden. Prisvärt. Det är typ vad en skiva kostar. Nu kan jag lyssna på 10000000 olika skivor i månaden. Skönt att slippa allt uselt reklamsnack för den delen. Jag vet inte om reklam når ut till mig. Antingen blir jag förbannad eller så kopplar jag bort ljudet.

Fan vad massa skit jag skriver..Godnatt..

Eller vänta påtal om reklam och oböj, minns ni dessa reklamsnuttar

Nu så! GODNATT!

SÄMST OCH BÄST

SÄMST

Jag och Emma "kollar" på världens sämsta film. I särklass. Det enda som fångat mitt intresse so far var när Jennifer Lopez tog på sig en för liten kjol. Jag menar inget sexistiskt. Haha nervbanorna i hjärnan kopplade för ett ögonblick bort mig från mitt apatiska läge till normal läge och jag råkade fästa blicken på tvn i det ögonlicket. Haha fan vad fel det låter. Det låter ju bara som en bortförklaring.

Nu sitter jag iallafall och slötittar och tänker på annat. "Monster till svärmor" är inte direkt den mest fascinerande film jag sett. Okej så dålig är den inte.

Vi kollar på tv4 och det innebär uppskattningsvist en miljon år reklam i timmen. SÄMST!
_________________________________________________________________________________

BÄST

Skriv om ni hittar det speciella med varje bild ;)

1.

2.

3.

4.Tack Robert för att du visa denna sida, den är bäst ;)Matisyahu

Spana in denna fantastiska artist. Det är ingen nyhet att reggae artister gör musik om fred men denna låt som jag just funnit kommer spelas ca en miljon gånger de kommande dagarna. En judisk artist som sjunger om fred är precis som behövs för mellanöstern. ISRAEL SLUTA KRIGA OCH SLUT FRED!

All my life I been waitin' for
I been prayin' for, for the people to say
That we don't want to fight no more
They'll be no more wars
And our children will play, one day

One day this all will change
Treat people the same
Stop with the violence down with the hate
One day we'll all be free and proud
To be under the same sun
Singing songs of freedom like -
Matisyahu - One day. SPOTIFY HÄR MUSIKVIDEO HÄRMatisyahu (Matthew Paul Miller)


12:35

Som blivande sjuksköterska blir jag förbannad när jag läser sånthär. Hur kan man göra en sådan missbedömning?

Söt?Tack Johanna, jag kan inte sluta kolla på den. HAHA.

For Japan

The Drums är ett band som jag förknippar med sommaren och låten Let's go surfing etsade sig fast i hjärnan när den spelades flitigt förra sommaren. Nu har bandet släppt en singel dedicerad till alla japaner i.o.m. det som hände under och efter tsunamikatastrofen för någon månad sedan. Frågan är; varför gör inte artister sånt oftare? Varför görs det bara till coola länder som Japan? Eller har jag fel ? :P

Här The Drums singel till japanerna, The Drums – The New World. Fiint av er grabbar. Mer sånt!


Stjärt-torsdag!

Emma upptäckte precis nya hårstrån på mitt bröst och fastslog att jag kommer se ut som en mammut inom 6 månader. Det känns som en förödande "diagnos". snyfft. .'( Nog om min sexiga och manliga bringa.

Solen lyser och himmelen är blå. Jag sitter inne och pluggar. Varför kommer denna värmebölja mitt under tenta-p? Jag tycker vädergudarna ska spara sina soliga dagar tills JAG är ledig. Jag hatar deras dåliga framförhållning. Ra ska få sig en ordentlig käftsmäll när jag stöter på honom nästa gång (som om jag har stött på honom tidigare lixom höhö).

Jag vill att ni ska ge mig bra sommarmusik så jag orkar ta mig ur denna svåra plugga-istället-för-att-vara-ute i-vackra-vädret-depression. Posta förslag på riktigt grymma sommarlåtar, sommarlistor etc.

I gengäld får ni denna lysande sommarlåt. God natt.


Tillägnad alla Oxelösundare. Vi som är uppväxta här har troligen miljoner fina sommarminnen härifrån. Älskade Jogersö.hat, tjat och.. undulat?

Jag är trött på allt hat och folks eviga hat-tjat. Svenskar hatar framförallt muslimer och zigenare. Nu har det även blåssat upp en debatt om vargar som äter hundar. "UTROTA ALLA VARGJÄVLAR, dem äter ju hundar som godis bla bla bla"-finns det folk som säger. Vafan liksom?

Men visst, vi människor äger moder jord. Djuren i världen lånar marken av oss och vi människor är hyresvärdar som kan slänga ut alla som inte är som oss. Vafan varför ska djuren komma hit och äta andra djur. Det är ju förskräckligt. Nä förhevlete utrota fanskapen.Farlig och omoralisk undulat som dödat sitt offer och sedan bestigit denne för att bevisa sin totala dominans.

Konstig fast inte obra hiphop :P

För några år sedan var jag halvt besatt i Navid Modiris soloprojekt Cobra Charlie och skivan Jag kommer tappa det. Väldigt mörk och egendomlig hiphop. Han sjunger om typ krig och dess brutalitet på ett väldigt ingående och fänglsnade vis. checka här.

Idag upptäckte jag Anton Kristiansson. En kompis rekommenderade en låt och jag fångades omedelart av Antons deppiga röst och det udda beatet i musiken. Kolla in hans, i det jag tror är hans debutskiva Och jag. checka här.


Cobra Charlie aka Navid Modiri


Anton Kristiansson

Över och ut

Daniel Mustard

Daniel Mustard var hemlös och missbrukare när han upptäcktes av Opie & Anthony’s Serious/XM Show. Det visade sig att Daniel Mustard är en briljant musiker. Här är klippet som gjort karlen hyfsat känd. Mustard fick nyligen skivkontrakt och har idag en egen boning. Hans Ep finns på spotify och här hittar ni hans hemsida. Grym kille höh?

Klantskalle

Disträ? Jag? Nä? eller jo. Igårkväll var jag det. Det skedde en liten incident.

Incident? HUR? VAD? tänker ni otåligt. JAG KOMMER TILL DET STRAX.

För att ni ska förstå vad jag skriver om krävs lite sjuksköterskeskunskap, jag ska försöka göra det enkelt. ;)

Jag tar det från början: trumvirvel.

I höstas var jag hos läkaren som konstaterade att jag hade mycoplasma pneumoniae och fick då antibiotika och Cocillana-Etyfin utskrivet. Cocillana-Etyfin är ett hostdämpande läkemedel (antitussiva) och detta används mot torrhosta som ofta uppstår i samband med akuta virusinfektioner i övre och nedre luftvägar, speciellt när hostan stör nattsömnen.

Jag kommer snart till poängen med inlägget, fortsätt läs din ivriga, lortiga mupp.

Cocillana-Etyfin är ett läkemedel i flytandeform som ryms i en knubbig och rätt oestetisk flaska. Flaskan jag fick utskrivet lämnades i skafferiet med 2/3 av det ursprungliga innehållet. Den fick ett speciellt hörn i skafferiet. Ett tjockt lager av damm prydde flaskan flaskan en längre tid. Riktigt snuskigt.

För en vecka sen blev jag och Emma sjuka. Båda fick plötsligt en irriterande torrhosta som störde vår skönhetsömn. Jag lovar att tio spädbarn med kolik i samma rum skapar bättre förutsättningar för en god natt sömn än den där jävla hostan. En hågkomst av den äckliga läkemedelsflaskan i skafferiet fick lyckoaporna att skutta av glädje. Nu skulle jag äntligen slippa hostan.

Ett otal milliliter av läkemedlet har använts sen dess. Det gick på rutin, 5-10 ml, fyra gånger per dag.

Igår skedde incidenten. Klockan 10 tog jag kvällsdosen 10 ml, eftersom jag skulle sova tog jag maximal dos. Jag satte mig vid datorn och slösurfade. Klockan elva kände jag mig trött, som på räls borstade jag tänderna, kissade och...tog kvällsmedicinen, 10 ml.

I det ögonblicken slog det mig att jag tagit dubbla doser. En karakteristisk simonöverdosering. Jag ryckte på axlarna och tänkte "skitsamma ska ändå sova snart". Lika oberörd som vanligt. Jag lade mig och läste i Liftarens guide till galaxen. Efter sisådär 40 minuter kändes texten lustig, jag kände mig lustig. Samtidigt kände jag mig trött och dåsig. Huvudet snurrade. Jag försökte läsa lite till. Jag somnade strax efter.

HÄNG MED NU: Det finns en farmakologisk* förklaring. Det finns två typer av hostdämpande medel, opioida och icke-opioida. Cocillana-Etyfin är en opioid antitussiva. Opioider verkar hostdämpande genom att dämpa hostreflexen centralt. Dessutom ger opioiderna en stimulering av opioida µ-receptorer.

Måtlig överdos kan ge bland annat slöhet och yrsel. Det står även i farmakologiboken att "medlen bör dessutom företrädesvis ges som tabletter eftersom flytande preparat ger större risk för oavsiktlig överdosering".

Med andra ord har jag oavsiktligt lyckats göra mig hög, jag misstänker att placebo-effekten har ett finger i spelet. I varje fall har jag lyckats med något som ingen av er har gjort. Awesome eller awful?

*Farmakologi - dvs: Läran om läkemedel. Beskriver läkemedels egenskaper, verkningsmekanismer och effekter.

Allvar

Att inte bli tagen på allvar känns förjävligt. När man för en gång skull öppnar sig och berättar att man känner sig bekymrad blir man tillsagd att man oroar sig i onödan. Att bli bemött av en grinig röst och ett flertal högljuda suckar under ett telefonsamtal kan smärta ända in i hjärtroten. Tänk om ni själva drabbades av dubbelseende, och gick omkring med det en månad, är det då konstigt att man blir orolig? Och är det konstigt att man ibland ligger vaken på nätterna och tänker läskiga saker, "tänk om det inte är ögonen är fel på utan hjärnan"? På er låter det som om att jag oroa mig för ett morgonsim i den grunda basängen. Är förbannad och nedstämd på grund av ert dåliga bemötande. TACK!

Nykär

Band of horses - Cease to begin är ett grymt album som jag spelade sönder för några år sedan. Men nu har har mina slöa hjärnceller börjat fatta tycke om musiken igen. En enastående skiva av ett lika enastående band. Tyvärr finns inte denna skiva på spotify. SMAKPROV <----Måste ses

Lika som Per

Min kära syster skrev om Per Morberg på sin blogg. Det slog mig att han är jävligt lik en fotbollsspelare från Uruguay. Haha jag älskar förövrigt min rubrik, som vanligt är jag väldigt påhittig och humoristisk ;)
Per Morberg                                                                                        Nelson Valdez

Nya sedlar

Riksbanksfullmäktige har utsett personmotiv till Sveriges nya sedlar som kommer vara klara 2014-1015.
Astrid Lindgren petar bort Selma från 20-lappen.
Evert Taube tar över 50-lappen.
o
Fagra Greta Garbo kommer pryda 100-sedeln
Ingmar Bergman kommer finnas på 200kr-sedeln
Birgit Nilsson på 500kr-sedeln.
Dag Hammarsköld på 1000-lappen.
LÄS MER HÄR

För er totalt ointresserade

Jag har slörsurfat i cirka femtio minuter. Tiden rinner jämt iväg när jag sätter mig vid datorn. I femtio minuter har jag hunnit med att kolla facebook och highlightsen från dagens champions league matcher. Det pinsamma är att det endast har spelats två matcher ikväll och jag har kollat highlightsen två gånger. Varför vet jag inte. "Ibland" är jag riktigt seg. Jag borde egentligen göra något förståndigt, som sova. MEN ICKE. Jag väljer istället att slösurfa och skriva blogg. HEJA MIG!

Tidigare ikväll var jag hos en klasskompis och kollade på fotboll (kvartsfinaler i Champions league). Matchen var galet osannolik. 30 sekunder in i matchen gjorde hemmalaget (Inter) mål från halva planen. Bara en sådan sak är häpnadsväckande, eftersom det i stort sett aldrig sker i fotboll.
Eftersom Inter vann champions league (DET STÖRTSTA MAN KAN VINNA INOM KLUBBFOTBOLL) förra året ansågs matchen mot motståndarlaget (Shalke 04) vara en bagatell för det ofantliga hemmalaget.  Shalke 04 är ett tyskt lag, som på papperet inte har samma kaliber på fotbollsspelarna, i jämförelse med Inter.
Det otroliga var att Shalke 04 vann med 2-5 på bortaplan. ÄR INTE DET HELT OTROLIGT?

I detta nu kom jag på att majoriteten av er som läser denna blogg är totalt ointresserade av fotboll. Troligen har flertalet slutat läsa redan. Med andra ord är detta inlägg ganska meningslöst.


Det här är från VM-finalen i somras mellan Spanien och Holland då Nigel De Jong karatesparkar ned Xabi Alonso. Vad får De Jong för straff? Jo gult kort. Också det HELT OTROLIGT. (FÖR ER SOM ÄR OINTRESSERADE AV FOTBOLL KAN JAG BERÄTTA ATT STRAFFET FÖR DET DÄR BORDE VARA RÖTT KORT, TORTYR, GÄNGSPÖ OCH TUTTSY TILLS BRÖSTVÅRTERNA BLIR ALLDELES BLÅA)

On repeat

"Burn crosses burn mosques lay low

no way burn every flag every nation

high horses hypocritical halo

swastika carved on your face yo

9/19 what a day of shame for

the most enlightened country or you say so

but how modern is it to be racial

 

well it looks to me

like our history's

running on repeat

over and over again"

 

Looptroop Rockers senaste album finns äntligen på spotify. Texten ovan är tagen från låten "On repeat". Sedan syster visade musikvideon för några veckor sedan har jag längtat. Texten*, videon och musiken är förträfflig. Jävlar vad klockrent.

 


*Hela texten finns här, längst ned på sidan.

Drömjobb?

Amelia söker strandtestare

RSS 2.0