slut

Inte bloggandet alltså. Utan slut som i slut. Jag är slut. Do you sharking? (sämst skämt jag vet :p ) Jag har varit på vfu mellan 14 och 21.30. Imorrn ska jag upp i ottan. Börjar nämligen 06.45. HURRA för vården och dess tider. Varför går man eftermioddag och sen förmiddag?  Jag förstår inte logiken. Det vore enklare att först gå förmiddag och SEN eftermiddag. Men icke :S

Under vfun är jag på en kirugisk avdelning med planerade ingrepp, i synnerhet bukkirurgi. Idag var min första dag och det har varit hur lugnt som helst. Jag fick följa med till uppvaket och hämta en nyopererad. Det var något nytt. Det var pipande apparater, omtöcknade patienter och sjukvårdspersonal överallt. Det var riktigt ballt måste jag säga. Annars har det inte hänt mycket. Jag har mätt blodtryck, satration, puls, andningsfrekvens och temperatur på typ tre patienter. Annars har det inte hänt något. Jag som aldrig är rastlös annars, var TILLOCHMED rastlös.

Nu sitter jag och läppjar på en 2 cl Laphroaig, det är jag värd! Efter dagens tunga arbetspass blev jag  rejält sugen på chips. I helgen blir det fan en påse.Dessa verkar geuda!


Natti!

Nattugglan

Emma har sovit i minst tre timmar. Jag kan inte sova. Jag pluggar istället. Haha, eller plugga gör jag ju inte alls. När jag skrev plugga försökte min hjärna reducera mitt dåliga samvete (eller nått) för att jag inte gör något vettigt (dvs plugga eller sova).

Istället fastnade jag framför Klubbland som visades på SVT. I avsnittet får man följa bandet Local Natives besök
i Göteborg under Way Out Westfestivalen i somras. Avsnittet börjar med en grym akustiskspelning på någons tomt. Sedan får man följa bandet till Slottskogen. När bandmedlemmarna passerar back-stage passerar dem grinden som jag vaktade under mitt volontär nattpass. Ena vakten som filmades var en av personerna jag bytte av. Värsta ballt va? Inte nog med det. Två låtar som spelades på wow visades i avsnittet. O vem ser jag i publikhavet? Inte mindre än Johan Bergström och Simon Freij. Eller jag tycker jag urskiljer dem. Simons hår och Johans patenterade festivalgung ser oerhört bekant ut. Kan vara deras dubbelgångare men det är väl inte särskilt troligt. HÖHÖ. (Simon och Johan var två av de tre grabbar jag besökte festivalen med). Jag och Erik (den tredje krappen) syns inte, jag har för mig att vi står en bit bak. Hittar du dig själv Simon :D?

Efter klubbland började jag surfa på olika nyhetssidor och hittade en intressant artikel om SD. Som vanligt sticker deras politiker ut med briljanta påfund och yttranden, kvinnan i artikeln är verkligen ett geni :) läs här (tryck sedan på "visa klippet från riksdagen")


Local Natives, för er musikintresserade, kolla in tredjelåten från trädgårdsspelningen (Klubblandlänken ovan), den är sjukt bra och nu insåg jag att jag har lyssnat alldeles för lite på pojkarna.

Natti. Puss
Söndag

Min rara pappa var på besök igår och han satte ihop mitt ljudsystem. Ett av mina mål i livet är att bli lika händig som min far, hehe. Nu har jag världens fläskigaste ljud som pappa skulle uttrycka sig. Jag kommer sitta hemma och lyssna på musik så fort jag har chansen. Bye bye socialtumgänge. :)

 

Igår fyllde Emma 21 år och det firades ihop med systrarna, pojkvännerna och modern. Vi drack vin och åt broccoli & baconpaj. Väldigt göttigt och trevligt.

 

Idag är det en pluggdag, imorrn har vi tenta. Naturligtvis spelas pluggmusik i bakgrunden. Nu har jag och Emma snart klara med den behövliga kaffepausen. Önska oss lycka till imorrn!

 

Nu kan jag ha gubbmössan jag fick av Moas Björn, eftersom kaluffsen är bortrakad :)

Såhär sexig är jag nu!!!


buhu....

...jag har fått mitt ljudsystem...Men...MEN....Jag får inte ihop skiten, det är så mycket sladdar att min hjärna inte orkar med. Och jag förstår inte, de finns hundra sladdar och minst två hundra uttag. Någon som har koll som har lust att hjälpa till ;)? jag ska ge det ett försök till, annars ringer jag till hifiklubben som får ge mig en mer ingående förklaring.Det blev dem här.

inget särskilt

Nu sitter jag och äter frukost i min ensamhet. Jag har varit ensam sedan måndags förmiddag eftersom Emma varit på besök hos sin mor i Norrköping. Jävlaskit vad tråkigt det är att vara ensam när man är van vid att ha någon i lägenheten, jag tänker framförallt på kvällar och nätter. Paradoxalt nog saknar man allt oljud, surr och tyrannisering från den lilla fiskorven. HAHA ja ba sköjj. Jag sakanar dig Emma, tur att du kommer hem idag. :)

Har ni tänkt på att Emma gillar att prata om mat? Frågar man henne: Vad gjorde du under din vecka på Gran Canaria? Då rabblar hon upp hela veckans måltider och den visuella och socialabiten av resan kommer i skymundan :) Smaksinnet är den bästa av alla sinnen tycker emmalajset. :)

Eftersom flickan min är besatt av mat kan jag berätta vad jag ätit som dagens första mål: havregrynsgröt med mjölk och lingonsylt, ½ liter vatten samt en kopp kaffe. Intressant va mitt hjärtegryn? :) Okej nu ska jag sluta mobbas.

Ett bra inlägg måste förstås innehålla musik. Om ni inte har har lyssnat på Neil youngs senaste skiva Le Noise.
Gör det! Den är hur bra som helst :) Är typ bara singer/songwriter stuk på hela skivan fast med elgitarr istället för akustiskgitarr :) Kolla även Neil youngs cover på John Lennons låt ImagineMina två hjärtegryn ;)

Fredag

Det är fredag och jag är för seg för att plugga.

Jedi Mind Tricks – Blood In Blood Outhuvudvärk.

Idag pratade jag och Rickard om excalterade sportkommentatorer. Deras passion för idrott är så pass stor att dem vid vissa tillfällen ger utlopp för diffusa känslor, där hjärnverksamheten och förnuftet kommer i andra hand. Vid dessa tillfällen kan dem säga väldigt humoristiska ord och meningar som höjer stämningen i tv-soffan, på arbetsplatsen eller i bilen etc. ;) ( Spana in: ( Niklas Holmgren klipp 1 och Lasse Granqvist )

Sportkommentatorer burkar vara väldigt vältaliga, fast ibland slinter tungan när dem är i extas (kolla in Niklas Holmgren klipp 2). Sportkommentatorer brukar behärska sig, vara noga med vad dem säger och ses som förebilder för många, men tydligen är det okej att mobba ryssar enligt Nicklas Wikegård .

Tillbaka till rubriksnamnet. Huvudvärk. Jag tror jag har kaffeabstinens. Jag har druckit en vidunderligt stor mängd kaffe de senaste dagarna (kan man uttrycka sig så?). Men idag har jag inte orkat brygga något kaffe. Har känt mig bakis (fast jag inte druckit alkohol), seg med en touch av en lätt molande huvudvärk. Ska brygga lite kaffe, för att se om det hjälper. ;) För er mer erfarna kaffedrickare, är det här tecken på kaffeberoende?


The National - Runaway

RSS 2.0