Immortal Technique - The Poverty of Philosophy

Text. Musik. Ifall ni pallar ta er i genom denna låt! Vad sägs? :)

This Will Destroy You - Tunnel Blanket

Upptäckte just att This Will Destroy you har släppt ett nytt album. Läs rescensionen här. Lyssna på albumet här. Musiken är till för dig som gillar till exempel Sigur Rós, Explosions In The Sky, Mogwai eller God Is An Astronaut. Om ni inte vet vad de är för band så lyssna helt enkelt. Kör från spår 1 till spår 8 som är ändstation (?). Musiken passar bra som bakgrundsmusik när du pluggar och vilar etc. Älskar't.


Bumse!

För någon vecka sedan fick Bamse och migrationsverket välförtjänade käftsmällar från flera olika håll. Orsaken var att Bamse använts i migrationsverkets informationstidning där invandrare som söker asyl får avslag och blir hemskickade till sitt forna hemland Varganien där allting är frid och fröjd. Migrationsverket förmedlar en sminkad verklighet, genom att ge en glorfierad bild av den fula sanningen. Är det verkligen alltid bättre att bli hemskickad än att få asyl?

Nu slår tidningen Arbetaren Zenit tillbaka mot Bamse genom att publicera satirserien Bumse och asylturismen.

Klockrent? Ja!


Bamse har gått från att vara solidarisk och snäll till att ha blivit en elak och renodlad sverigedemokrat. Detta får nog Rune Andréasson att vända sig i graven. Stackare..

Fu-fu-fu-fryyystajlo-rakamaka-damm


fuuuuul katt!

Världens fulaste katt! haha lyssna på historien om den här katten. Jag blir faktiskt lite rädd.


jag hatar måndagar

Imorse gick jag upp 06:55. Den långa nattens tystnad fick ett abrupt slut när "Timo Räisänen - Sixteen" plötsligt ljöd från mobilen.  Numera hatar jag den låten. Som vanligt, vid denna tidpunkt var jag sur och trött. Emma som tvärtemot var glad, fick sig en arg blick. Den lilla tösen påstår sig vara morgontrött. Men i jämförelse med mig är hon rena rama duracelkaninen fullsmockad med extacy. Jag däremot kan jämföras med Snorlax (var självklart tvungen att nämna en cool pokemon).

Efter att ha pinat i mig två mackor, kaffe och ett äpple bar det av mot skolan. Där blev det seminarieplugg i 4 timmar. Det sög.

Emma stack nyss på massage. Hon låg nyss och sov i soffan medan jag lyssnade på This Will Destroy You! När hon vaknade var hon återigen lika pigg som en duracellkanin på extacy. Hon svängde med höften i takt till Edward Sharpe & The Magnetic Zeros – Home.

Helgen var grymt skoj. Jag hade besök av Simon och Johan. Två rara killar jag träffar allt för sällan.

Nu skall jag diska. Sen skall jag ev. handla. Som sagt, jag hatar måndagar.


Emma tv. Jag th.

Hockeymorfar

Idag var en ovanlig dag. Idag var det nämligen VM-final i ishockey. Motståndet var Finland och förståndet var Sverige (höhö). En kamp mellan två länder,  en redig grannfejd.

Med tanke på att jag är halvfinne kändes det hela väldigt speciellt. Det var liksom en kamp mellan min ena och andra halva. Finland slog Sverige med 6-1. Min finska släkt sitter nu hemma med niiven och firar med minttu. Min svenska släkt sitter hemma och gråter och dricker mellanmjölk. Vad gör då jag?

Jag känner mig som en köttbulle i en bastu. Alltså väldigt svensk fast ändå finsk. Jag sitter med datorn i knät, mina fötter luktar tåbira, mitt hår är ovårdat, jag dricker mellanmjölk och läppjar på en minttu. Okej jag ljög om det sistnämnda men det vore väldigt finsksvenskt om det stämde. Jag varken gråter eller firar. Det kan ju bero på att jag inte är särskilt ishockeyintresserad men lite beror nog på att jag är en köttbulle i en bastu.

Jag pratade med mamma (finnen) efter slutsignalen och hon berättade att morfar (superfinnen) var lyrisk över Finlands första VM-guld på 16 år och det andra VM-guldet någonsin. Det värmer i hjärtat att veta att morfar är lycklig. Det är bra med lite extra trä i vedugnen (hittade just på ett eget uttryck lol). Fast å andrasidan känns det mindre bra att farfar (supersvennen) eventuellt sitter hemma och grämer sig över förlusten. Fast Sverige vann senaste finalen mot Finalen så det var väl inte annat än rättvist.Superfinsk choklad som jag och Johanna åt varje gång vi var i Finland.Megasvenne choklad?
Hyvää!

Morsning!

Snart skall jag på praktik. Är inte alls sugen. Men det brukar bli roligt när man väl är på plats. Värmer upp med hasselnötskaffet som jag fick av Märta och Martin, Sigur Ros och kirurgiplugg! Älskling står brevid och gör konstiga magövningar. Ingen aning om vad hon sysslar med. Jag orkar inte fråga. Söt är hon i alla fall.Haha jag älskar den här bilden!

Hmm

Lyssna från 2.15 till 2.25. Det låter som dem sjunger "i gruset låg en fis kvar". Haha vad tror ni dem sjunger?


Kent – Vi Mot Världen


Vampyr!

Bara jag som känner mig som en vampyr efter en redig fylla? Jag tänkte på det i lördags, dagen efter en öl-orientering (ordentlig fyllelek) och en stor kravall (stor studentfest). Dagen efter var jag tvungen att ta mig till campus för att spela innebandy. Utomhus var det 20 grader i skuggan och det fanns inte ett moln i skyn. Jävlar vad solen stack på hyn, jag var tvungen att gömma mig under jackan eftersom det kändes vedervärdigt att vistas i solen. Sedan var det någon jävel på bussen som stank vitlök, jag var en hårsman från att vomera (lol) i dennes hår men knep mun.

Nu sitter ni säkert vettskrämda och skakar men frukta ej, jag vill understryka att jag INTE förvandlas till en vampyr utan endast känner mig som en sådan efter en redig fylla. Därmed kan jag icke förvandlas till en fladdermus och jag kommer inte suga ert blod. Tänkte att det var viktigt att betona detta eftersom mina läsare är så pass lättskrämda.En riktigt bra vampyrfilm - Interview with the vampire (en vampyrs bekännelse)

Kolla Kirsten Dunst jämte Brad Pitt. Vad ung hon var och vilken insats hon gör i filmen trots sin ringa ålder (tror hon var 11-12 år när filmen spelades in).

Finns det nåra andra grymma vampyrfilmer man bör se?

Iphone autocorrect

Hahaha. Det finns en episk sida där Iphoneanvändare lägger upp sms som blivit fail. Som jag fattar det har Iphone en funktion som kallas autocorrect som ändrar ord till det telefonen tror är korrekt. Se bilderna under så fattar ni. haha fler smsfail finns på denna sida http://damnyouautocorrect.com/ (tack Simon) :)

Förströdd

Aldrig använt ordet ovan, men det var det enda synonym till "disträ" som jag aldrig blivit kallad för eller aldrig ens hört för den delen. Övriga synonymer enligt synonymer.se är tankspridd, borta, frånvarande, distraherad och okoncentrerad.

Igår skedde en företeelse som ytterligare häller vatten på kvarnen, till er som tycker att jag gjort det förr. Igår skrevs ett nytt kapitel i klantighet. En klantighet som har en stark korrelation med tankspriddhet.

Okej ha inte för mycket förväntningar på min annalkande anekdot men tragiskt nog är den sann.

Allting började igår efter praktiken runt 16 tiden. Jag kom på att jag behövde benskydd till säsongspremiären i korpenfotboll samma kväll, som jag självfallet glömt att köpa. I mina mjukisbyxor, vårjacka och slitna vinterskor tog jag bussen ned på stan. Denna klädkombination valde jag 06.00 samma dag innan jobbet utan en tanke på väderleken utanför. Jävlar vilken dum idé det var att ta vårjackan och mjukisbyxorna tänkte jag när jag klev ut. Det skulle bli värre.

Jag köper mina benskydd på team sportia eller nått liknande. Jag går tillbaka till busshållplatsen där nästintill alla stadens bussar åker förbi. Jag sneglar på den digitala busstidstabellen och ser att min buss anländer inom en minut. Självklart kommer samtidigt fyra andra bussar. Jag kommer i ögonblicket på att jag vill ha dagens Metro, som ligger i en bytta i närheten. Jag springer iväg och hämtar en gratistidning. Jag kliver på bussen och sätter mig och läser.

Jag sitter alldeles försjunken i Metro. Bussen fortsätter åka och plötsligt vid den tidpunkt jag borde vara vid sjukhuset, är jag...någon annanstans. "Jävla kuk jag har tagit fel busshelvete" tänker jag. Jag kliver av..nånstans..försöker lokalisera vart jag är och kommer i underfund med att ja är någonstans åt helvete fel.  Någonstans bakom skogen som ligger bakom villaområdet, som är bakom nästa villaområde som ligger intill bäcken som i sin tu ligger bakom sjukhuset och bakom sjukhuset finns mitt hem...

Det var bara att knalla tänker ni. Men just när jag kliver ur bussen för att börja gå börjar det hagla lite grann. När jag passerat skogen tar ovädret fart och det hellregnar hagel (?). Hagel, snö eller vad det var för form på vattnet smälte i varjefall direkt det for i backen och på kroppen. Nu var jag helt sonika hungrig eftersom jag ej ätit sedan lunch, jag var blöt och förbannad på mig själv över mitt ödesdigra misstag. Ungefär 20 minuter tar färden hem och jag inser att det skulle tagit snabbare att gå direkt från stan.

Hur fan kan man råka kliva på fel buss? Det här är typ tredje gången jag gör det. Förra gången var jag påväg mot lambohov när jag skulle till min syster, dvs helt fel håll.

I och för sig finns det värre saker att skriva om men ibland blir jag trött på mig själv. Varför skriver jag om det här egentligen. Men nu orkar jag inte radera allt. Hoppas jag slösar på eran dyrbara tid och att ni tagit del av mitt ringa...jag menar stora problem. THXLiknande hagel förr igår. Stackars mig.

Fleet Foxes - Helplessness Blues

Nu har skivan äntligen kommit till spotify. Skivan som jag tillgivet väntat på i flera veckor.  Jag har kommit halvvägs. Shit vilket ljuvligt album. Snart skiter jag på mig av lycka.

Lyssna på skivan här. Läs om det alldeles alldeles underbara Fleet Foxes här.

RSS 2.0